уторак, 14. фебруар 2012.

NESANICA, PRIRODNA REŠENJA


 NESANICA- BOLEST?

            Svaki poremećaj sna  ukoliko  se ne sanira i predugo traje dovodi  do  hroničnog umora, pada imuniteta, smanjenja   radne sposobnosti, produbljivanje depresije i niza drugih poremećaja i tegoba. Uzroci nesanice mogu biti različiti i najčešće se javljaju kao posledica hroničnog stresa , anksioznosti  , depresije, kod  žena  u menopauzi i dr.

          Lečenje nesanice može se sprovoditi   farmakološkim lekovima  ali pre toga svakako treba pokušati sa fitoterapeuticima (biljnim  preparatima –suplementima)  uz primenu  zdravih  navika i poštovanje preporuka  u vezi  ishrane i ponašanja  pre odlaska na spavanje. 
          Ovde se pre svega misli na izbegavanje određene vrste hrane ( jako začinjene i  masne hrane), ne treba konzumirati kafu i gazirane sokove, pokušati sa odlaskom u krevet uvek u isto vreme  i dr.
          Konzumiranjem  farmakoloških lekova  (hipnotika , sedativa i benzodiazepina) , stvara se zavisnost , potrebno  je stalno povećavanje doze, imaju mnoge neželjene efekte i ograničenja u upotrebi.  Ovi lekovi blokiraju REM fazu sna što znači da pacijent pada u duboki san bez  snova ,  koji nažalost ne donosi  olakšanje i odmor.
          Fitoterapeutici  , sa pažljivo izabranim aktivnim biljnim sastojcima ,  mogu se koristiti kod povremenih i lakših  poremećaja spavanja  .
         Biljni preparati  pružaju zdrav i  opuštajući  san jer  ne blokiraju REM fazu , nakon čega se osoba budi osvežena i odmorna . Fitoterapeutici ne opterećuju jetru i bubrege  prilikom eliminacije  iz organizma pa se naročito preporučuju starijim osobama .



Način upotrebe : 2-3 kapsule  dnevno , najbolje uveče ,   
1 sat  pre odlaska na spavanje.

 
     Erbe della notte  je dijetetski suplement  koji sadrži: magnezijum, vitamin B6, ekstrakt  eskolcije, pasiflore, gloga, kamilice , valerijane i lipe. 


     Ako imate problema sa spavanjem i održavanjem sna tokom noći, kapsule Erbe Della Notte!

     Prirodni dodatak ishrani koji
smanjuje napetost i nervozu, ne stvaraju zavisnost i omogućavaju relaksirajući san!
     

   Erbe della notte  kapsule se  koriste protiv nesanice bez obzira na njen uzrok , kod jakog  stresa  i napetosti  , smanjuje tonus vegetativnog nervnog sisitema, povoljno utiče na srčani ritam i olakšava ulazak u REM fazu sna.
Erbe della notte ne stvara zavisnost  i najvažnije od svega,   ne izaziva dezorjentisanost i smanjenu bistrinu nakon buđenja.



Magistar farmacije Saška Bogavac

Нема коментара:

Постави коментар